D2Domotica

Gira Homeserver

Gira KNX/EIB is een intelligent systeem voor de elektrotechnische installatie, dat door middel van automatisering en afstandsbediening het wonen gemakkelijker, veiliger en goedkoper maakt. Voorwaarde daarvoor is dat al bij het ontwerp wordt gekozen voor een KNX/EIB-installatie.

De groene kabel

KNX/EIB is in eerste instantie niets meer dan een groene kabel, die samen met de elektriciteitsleidingen in de wanden wordt weggewerkt. De intelligentie komt later: die zit in de tastsensoren of in besturingscentrales als de Gira SmartSensor of de Gira InfoTerminal Touch. Deze apparaten vervangen de gangbare schakelaars en verzenden besturingscommando's via de busleidingen – aan lampen, jaloezieën of rolluiken, de muziekinstallatie en andere apparaten met KNX/EIB-functionaliteit.

Gebruik van Home- of FacilityServer

Ook complexe oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Dan is echter het gebruik van een Gira HomeServer of FacilityServer aan te bevelen: hier komen alle informatiestromen samen en van hieruit worden de commando's verzonden die bijvoorbeeld radiatoren omhoog of omlaag regelen en daarbij helpen om energie te besparen. D2Domotica is als Gira Systeemintegrator expert op het gebied van de Homeserver. Door de open structuur van het bussyteem KNX/EIB kan de Homeserver eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande installaties en zo veel functionaliteit en gemak toevoegen. Neem vrijblijvend met ons contact op, graag bespreken wij de mogelijkheden met u.

Flexibiliteit

De goed opgeleide elektrotechnische installateur kan praktisch elke gewenste functie realiseren. Een groot voordeel van een KNX/EIB installatie: het systeem kan op elk moment worden gewijzigd en uitgebreid, zonder stof en lawaai. Wanneer nieuwe of andere functies worden gewenst, kunnen die eenvoudig worden geprogrammeerd.

Centrale aansturing

Via de meest uiteenlopende bedieningsapparaten, zoals de Gira Control Clients, iPhone, iPad en iPod touch of een computer, biedt de Gira HomeServer centrale aansturing van alle huistechniek – thuis en onderweg. Daarmee biedt het systeem een waardevolle
aanvulling op klassieke KNX/EIB besturingapparaten als tastsensoren, waarmee de diverse intelligente functies in een ruimte met een druk op de knop kunnen worden bediend.

Mogelijkheden

Intelligente techniek van Gira biedt meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie – met functionele kneepjes die exact op de individuele wensen en behoeften van de bewoners zijn afgestemd. Centrale aansturing van licht, rolluiken, jaloezieën en verwarming, veiligheidsfuncties tegen inbraak, brand of onweer en reductie van het energieverbruik tot een minimum behoren tot de vele mogelijkheden van het KNX/EIB systeem.

twitterfacebook-2

D2Domotica

Rompertpassage 17

5233 AN 's-Hertogenbosch

Tel. 073-7114586